Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2006

Λιούμπη

Η Λάγια Λιούργου (σενάριο-σκηνοθεσία) φέρνει την αγάπη από τη Ρωσία στη μεγάλη οθόνη. Το όνομα Λιούμπη σημαίνει «Αγάπη» στα Ρωσικά και η νεαρή κοπέλα της ιστορίας προσπαθεί να δώσει γύρω της την ελπίδα που με κόπο φύτεψε στην καρδιά της μεταναστεύοντας στην Ελλάδα. Προσλαμβάνεται από μια μεσοαστική οικογένεια για να φροντίζει την ηλικιωμένη άρρωστη μάνα τους. Έτσι ξαφνικά, εισβάλει σε έναν κόσμο και προκαλεί ποικίλα συναισθήματα με τον ερχομό της.
Η ξανθιά νεαρή κοπέλα αν και δεν μιλάει καλά Ελληνικά αφουγκράζεται την προσπάθεια της (κόρης) Άννας για την απόκτηση ενός παιδιού, τις ανήθικες διαθέσεις του συζύγου της Πέτρου και τον έρωτα στα μάτια του (γιού) Δημήτρη (Αλέξης Γεωργούλης). Η Λιούμπη συμπονά την Άννα όταν αποβάλει, προσπαθεί με ευγενικό τρόπο να αρνηθεί τα χάδια του Πέτρου, «δένεται» με την μάνα καθώς την περιποιείται, και δίνει αγάπη στον Δημήτρη.
Μια μετανάστρια στην Ελλάδα του σήμερα, μάχεται να επιβιώσει και να συμβιώσει με ανθρώπους που στην ουσία τους χωρίζουν περισσότερα από όσα τους ενώνουν. Υπάρχει όμως ένα μοναδικό σημείο αναφοράς, η αναζήτηση της αγάπης! Η Άννα θέλει να δώσει αγάπη σε ένα παιδί, ο Πέτρος θέλει την αγάπη της, τα παιδιά αγαπούν την άρρωστη μητέρα τους, ο Δημήτρης και η Λιούμπη διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη. Η αγάπη όμως που γεννιέται μεταξύ των δύο νέων αν και ανθεί δεν καρποφορεί. Ο Δημήτρης, ο προστάτης της οικογενείας, αν και διαλύει τον αρραβώνα του για χάρη της Λιούμπη το κοινωνικό κατεστημένο και η ευθύνη του να συντηρεί την οικογένειά του, του υπαγορεύουν άλλες «αγάπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: