Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2006

Brokeback mountain (2005)


Περιμένω να το δω... Τα μόνα που ξέρω για την ταινία είναι:
Σκηνοθέτης: Ang Lee
Πρωταγωνιστούν:Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Randy Quaied και άλλοι..
Πλοκή: H ιστορία δυο ανδρών που γνωρίζονται ένα καλοκαίρι καθώς προσλαμβάνονται να δουλέψουν στην ίδια φάρμα στο Γουαιόμινγκ. Καθώς φροντίζουν τα ζώα, μια δυνατή φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους, φιλία που σταδιακά μετατρέπεται σε ερωτική σχέση. Όταν το καλοκαίρι τελειώνει οι δρόμοι τους χωρίζουν. Τα χρόνια περνούν, και οι δυο τους αποχτούν οικογένεια αλλά δεν είναι ευτυχισμένοι... Συναντιούνται κάπου κάπου αλλά αρεά.
Θα αντέξει η έλξη τους στη μικρή τους κοινωνία; θα κάνουν την υπέρβαση ή θα κρύψουν για πάντα το παρελθόν και θα ζήσουν την συμβατική τους οικογενειακή ζωή;
Βραβεία: Απορρίφτηκε απο το διαγωνιστικό τμήμα των Καννών. Στο Φεστιβάλ Βενετίας όμως πήρε τον Χρυσό Λέοντα!!! Κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης ταινίας και Σκηνοθεσίας). Πρόσφατα πήρε στα Bafta το βραβείο καλύτερης ταινίας..!Οι ερμηνείες λένε είναι πολύ καλές και όπως δείχνουν όλα είναι μάλλον το φαβορί των Οσκαρ...
Για να δούμε, μακάρι τουλάχιστον να αξίζει. Όποιος την είδε ή δει πριν από μένα ας αφήσει κανένα σχολιάκι να μας τα πει απο πρώτο χέρι!

2 σχόλια:

Master Li Mu Bai είπε...

Εμένα πάντως το γεγονός πως είναι ταινία του Ang Lee μου φτάνει και μου περρισεύει. Δυστυχώς αυτή την εβδομάδα είμαι βραδινός και δουλεύω και το ΣΚ. Οπότε από Δευτέρα θα πάω να το δω.

CINEFREEK είπε...

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!
Η ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ,
ΚΑΛΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ,ΚΑΛΟΠΑΙΓΜΕΝΗ,ΣΦΙΧΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ ΦΙΛΜΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ.