Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2006

Ευτυχία δεν βρήκαμε...!


Είδα ξανά το Vanilla Sky(2001) και προβληματίστηκα once again για το τι είναι ευτυχία. Αν θυμάστε καλά (όσοι την έχετε δει) ο Tom Cruise υποδύεται τον David Aames, έναν πετυχημένο εκδότη που αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Αυτά βέβαια πριν γνωρίσει τη Sofia Serrano (Penelope Cruz). H κοντούλα, λεπτούλα,με σαρκώδη χείλη, Ισπανή κάνει τη διαφορά. Ο David την ερωτεύεται, κάνει όμως το λάθος και μπαίνει στο αυτοκίνητο ενός πρόσφατου one night stand, η οποία πληγωμένη απο τη στάση του, ρίχνει το αυτοκίνητό της από μια γέφυρα. Aπο κει και πέρα έρχονται τα πάνω κάτω.
Πριν την στραβοτιμονιά η Cameron Diaz, μέσα στο αυτοκίνητο ρωτά τον David "What's happiness for you David?". O David δεν ξέρει την απάντηση...
Τελικά τι είναι ευτυχία; Δεν μπορεί ναι είναι ένα πράγμα πιστεύω... Πρέπει να είναι ένα σύνολο καταστάσεων που μας οδηγεί στην ευτυχία. Πολλοί είναι όμως αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται την ευτυχία στη ζωή τους γιατί νομίζουν οτι η ευτυχία είναι κάτι μεγάλο, κάτι συγκλοντιστικό! Κι όμως η ευτυχία κρύβεται στις μικρές χαρές που πολλές φορές κακώς παραβλέπουμε! Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω, να πετάξουμε τη μιζέρια απο πάνω μας και να δίνουμε τη βαρύτητα που αρμόζει σε κάθε μικροχαρά της ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: