Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2007

Αρχές Οκτώβρη

Φαντάζομαι όλοι λίγο πολύ το νιώσαμε σήμερα…το καλοκαίρι είναι πια ένα μήνα μακριά μας, ο Σεπτέμβρης έγινε παρελθόν μόλις χθες βράδυ.
Αυτός ο κλέφτης φταίει! Αυτός ο κλέφτης που τον λένε Οκτώβρη. Τρύπωσε στη ζωή μου χθες βράδυ και πήρε τις καλοκαιρινές μου αναμνήσεις με ξαφνική βροχή, αστραπές και βροντές. Είχα χρόνια να ζήσω τέτοια νύχτα, περίεργα «τρομαχτική» αλλά και μαγική ταυτόχρονα.
Το πρωί το ημερολόγιο στο τοίχο φώναζε «Γύρισε σελίδα» και εγώ υπάκουσα. Έτσι απλά, με μια κίνηση χεριού είδα μια αρκουδίτσα του Αρκτούρου να φιγουράρει στον Οκτώβρη και να με κοιτά κατάματα. Κάτι από χειμώνα ήρθε στο μυαλό μου.
Έτσι απλά γύρισα σελίδα και κάλυψα τις 3 Σεπτέμβρη, την ημέρα που επέστρεψα από τις διακοπές. Έτσι εύκολα, κάλυψα τις 2 Σεπτέμβρη και το τελευταίο μου μπάνιο εκείνη τη μέρα. Όσο οι σελίδες θα γυρίζουν, σκέφτηκα, τόσο και οι μήνες θα τρέχουν. Είναι αστείο το πώς σε ένα κομμάτι μικρότερο του Α4 χωράει τελικά ένας ολόκληρος μήνας, τόσες εικόνες, αναμνήσεις και ποικίλα συναισθήματα. Και ο καιρός περνάει, καλπάζει πάνω από τα κεφάλια μας χωρίς να λαχανιάζει ή να κοντοστέκεται…
Από το Μάιο που μου χάρισαν το ημερολόγιο (να ναι καλά η φίλη μου που πήγε στην Καστοριά) σημειώνω δίπλα πολύ επιγραμματικά τι κάνω κάθε μέρα. Ευτυχώς όλοι οι αριθμοί αυτών των τελευταίων μηνών έχουν και από δίπλα μια ιστορία να διηγηθούν.
Καλό Φθινόπωρο…και εύχομαι με την καλύτερη διάθεση, πολλά, πάρα πολλά...!

5 σχόλια:

snikolas είπε...

Σε λίγο θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα χριστούγενα! Τι θα ζητήσεις φέτος από τον santa?

Cinematia είπε...

to snikolas

Μμμμ έρχονται λες τα Χριστούγενα;Πωπω ακόμη δε το σκέφτηκα...
Τι να ζητήσω...Χμ...Ίσως αξιόλογους ανθρώπους γύρω μου.
Χωράνε λες στο σάκο;Και αν ναι, πόσοι;

seaina είπε...

Καλό φθινόπωρο!!

aposteiromenos είπε...

Επι τέλους χειμωνιάζει. Δε μου αρέσει το καλοκαίρι, ποτέ δε μου άρεσε. Το καλοκαίρι όλοι κοιτάνε να "την κάνουν", να λένε τις ιστορίες τους για τα νησιά και να το παίζουν μούρες στα απρόσωπα καλοκαιρινά κλαμπ. Ο χειμώνας είναι πιό ειλικρινής. Δε μπορείς να κρυφτείς ή να ξεφύγεις. Τα μπάρ είναι μικρά και στα σπίτια μαζεύονται οι φίλοι. Για μένα η πιό "ζεστή" εποχή είναι ο χειμώνας... (τα λέμε στο επόμενο πάρτυ) ;-)

Cinematia είπε...

to seaina

Επίσης

to aposteiromenos

Ενδιαφέρουσα άποψη...Καλό χειμώνα λοιπόν με πολλά χαμόγελα..!