Κυριακή, Απριλίου 22, 2007

Κυριακή ο χρόνος

Κυριακή σήμερα. Πλέον η μόνη μέρα που είμαι ελεύθερη απο επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Δεν με ενοχλεί πάντως καθόλου που έμεινα να περιμένω μια Κυριακή. Εαν είσαι ελεύθερος μέσα σου τελικά, η ψυχή δεν ορίζει όρια, και ο χρόνος καταντά απλά μια "ιδέα" που πέρασε απο το μυαλό του ανθρώπου για να μείνει και να βάλει σε τάξη κάποια πράγματα. Η ζωή όμως είναι πέρα απο τον χρόνο και το ρολόι μπορεί απλά να γίνει κόσμημα:-)

Ο χρόνος, (εχθρός ή σύμμαχος) έδωσε στον Jack Nicholson τη χαρά να γιορτάσει τα 70 του γενέθλια σέμερα. Το 1937 ο μικρός Jack πήρε την πρώτη του ανάσα στο Manhattan. Οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε φτάνουν πλέον των αριθμό των ετών του. "The little shop of Horrors" (1960) , "Easy Rider" (1969), "One Flew over the Cuckoo's nest" (1975), "The last Tycoon" (1976), "The Shinning" (1980), "The witches of Eastwick" (1987), "Batman"(1989), "A few goodmen" (1992), "Hoffa" (1992), "Wolf" (1994), "As good as it gets" (1997), "About Schmidt" (2002), "Anger Management"(2003), "Something's gotta give" (2003),"The Departed" (2006) είναι απλά μερικές απο αυτές.
Πενήντα χρόνια στη βιομηχανία του κιν/φου, κάθε ταινία ένας καινούργιος ρόλος, κάποιες όμως απο τις ερμηνείες του έμειναν αξεπέραστες. "Η Λάμψη" και "Η Φωλιά του Κούκου" έγιναν γνωστές και στους ελάχιστα σινεφίλ και καθιέρωσαν την "τρέλλα" στο βλέμα του Jack ως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του παρουσιαστικού του. Προτινόμενος πάνω απο 10 φορές για όσκαρ κράτησε τρεις φορές στα χέρια του το χρυσό αγαλματάκι, το 1998 για το "Καλύτερα δεν γίνεται" , το 1984 για το "Terms of Endearment", και το 1976 για την ταινία "Η Φωλιά του Κούκου".

4 σχόλια:

snikolas είπε...

Ο τύπος είναι απίστευτος.

Cinematia είπε...

to "snikolas"

I agree my friend!

Ανώνυμος είπε...

Με τον κουμπάρο μου που πολύ σύντομα θα ανεβάσει και το δικό του μπλογκ, αφιερωμένο στη μεγάλη του αγάπη τον κινηματογράφο, συχνά πυκνά αναφερόμαστε προς τον Jack, σαν τον άνθρωπο που μπορεί να εκθρονίσει τον Pacino από την πρώτη θέση.
Προ καιρού έχει πετάξει τον De Niro στην τρίτη θέση (ειδικά μετά τις συνεχείς κωμωδίες του τελευταίου).

Απλά είναι τέλειος. Από το A few good men στον Ταχυδρόμο και από το Chinatown στο Mars Attacks, έχει παίξει τα πάντα με αμίμητο τρόπο και προσωπικό στυλ.

Cinematia είπε...

to "χειρούργος"

Καλή αρχή στον κουμπάρο σου..!Ουψ ξέχασα να αναφέρω τον "Ταχυδρόμο" και την "Chinatown";;