Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2007

Tan de repente/Ξαφνικά (2002)

Η ηρωίδα της ταινίας ζει την ρουτίνα της εργαζόμενη σε ένα κατάστημα εσωρούχων.Μια κοπέλα με αρκετά περιττά κιλά περνά απαρατήρητη καθημερινά. Η ζωή της όμως αλλάζει και η μονοτονία της σπάει ξαφνικά όταν μια άγνωστη κοπέλα της εξομολογείται την έλξη που αισθάνεται γι αυτή.
Η Μαρία απάγεται από την μυστηριώδη κοπέλα Μάο και την ερωμένη της Λένιν και ταξιδεύουν με ένα κλεμμένο ταξί και άλλα μέσα, στο πουθενά. Ο δρόμος τους φέρνει στο σπίτι της ηλικιωμένης θείας της Λένιν ονόματι Μπλάνκα. Οι τρεις επισκέπτριες ενσωματώνονται με τις φίλες της Μπλάνκα. Στο τέλος, κάποιος θα μείνει και κάποιοι θα πάρουν τον δρόμο του γυρισμού.
Το προτότυπο αυτό σενάριο έρχεται απο την Αργεντινή, γυρισμένο σε φιλμ ασπρόμαυρο απο τον μόλις 26χρονο Diego Lerman. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοσμένες απο άλλο πρίσμα, προσφέροντας ωμά μια άλλη, σύγχρονη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή όμως τελικά δεν είναι καθόλου μακριά απο όσα απασχολούν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Ο φόβος απέναντι στον θάνατο, τη μοναξιά, την εγκατάληψη, η ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα είναι κάποια απο τα θέματα που μπορείτε να "διαβάσετε ανάμεσα στις γραμμές".Βραβευμένη με το Silver Leopard στο Locarno International Film Festival

4 σχόλια:

igkros είπε...

Σινεματιτσα τι κάνεις καλό μου? Περιμένω νέα σου. Ψιλοχάθηκες αλλά ευτυχώς ξαναγύρισες στο μπλογκ σου. Μάκια!

Cinestef είπε...

Ναι, κι εγώ ανησύχησα λίγο. Σε χάσαμε.

Cinematia είπε...

toalps & cinestef

Γεια σας παιδιά!Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

ΤΑΣΟΣ είπε...

http://olonos.blogspot.com/2007/03/blog-post_18.html