Κυριακή, Μαρτίου 18, 2007

Rumor has it (2005)

Το ρομάντζο στο σινεμά και δη στο Χόλιγουντ, sells like hot cakes. Τα romantic comedies έχουν το δικό τους φανατικό κοινό και αποτελούν σημαντικό έσοδο της βιομηχανίας. Ρομαντικές ιστορίες, boy gets the girl-looses the girl and wins the girl in the end. Στις μέρες μας ακολουθούνται παλιές, δοκιμασμένες συνταγές, με ένα προσεγμένο soundtrack να πλαισιώνει τους λαμπερούς αστέρες, που άλλοτε κλαίνε και άλλοτε γελούν. Αγάπες και έρωτες που πολλοί θνητοί λιμπίστηκαν αλλά ποιος ξέρει ποίοι από αυτούς έζησαν.
«Οι φήμες λένε» του Rob Reiner, προστίθεται στη μακροσκελή λίστα των romantic comedies. Πρωτοτυπεί όμως στα σημεία, και εκεί επένδυσαν οι δημιουργοί του, στο ότι «παίζει» με μια κλασσική ταινία, που δεν είναι άλλη από τον «Πρωτάρη».
Η πέτρα του σκανδάλου είναι εδώ ένας γοητευτικός άνδρας (Κέβιν Κόστνερ) ο οποίος συνάπτει σχέση με μάνα, κόρη και εγγονή. Ένα αρσενικό, συνδετικός κρίκος τριών γενεών και στιγμών στο χρόνο. Παρελθόν, παρόν και μέλλον μπλέκονται συν το γεγονός ότι αυτή η ιστορία γίνεται αφορμή για ένα βιβλίο κια μια ταινία.
Οι αναφορές στον «Πρωτάρη» (1967) δίνουν μια κλασσική πινελιά σ’αυτή τη σύγχρονη ταινία και μια αληθοφάνεια της ερωτικής ιστορίας ίπταται πάνω από τους χαρακτήρες καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας. Το soundtrack, κατευθείαν από την ταινία του Mike Nichols φέρνει στη μνήμη των σινεφίλ εικόνες με τον άβγαλτο Ντάστιν Χόφμαν στις αρχές της καριέρας του. Επίσης η βραδιά-γκαλά “Casablanca” και το τραγούδι “As time goes by” θυμίζει εποχές Μπόγκαρντ και Μπέργκμαν.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Kevin Costner, Jennifer Aniston, Shirley MacLaine,Mark Ruffalo, Richard Jenkins.

Δεν υπάρχουν σχόλια: