Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2006

Women of the night(2000)


«Γυναίκες της νύχτας» ελληνιστί…Τυχαία την είδα προχθές, γυρίζοντας απ’έξω την πέτυχα κάνοντας ζάπινγκ, ξημερώνοντας. Ασυνήθιστη ταινία του Zalman King. Δεν ξέρω τι μπορείτε να φανταστείτε από τον τίτλο, πάντως πρόκειται για τρεις ιστορίες γυναικών, ιστορίες αγάπης, πάθους και εκδίκησης. Ως εδώ ίσως πείτε so what, we’ve seen it before. No,no you haven’t…θα πω εγώ.
Το δυνατό στοιχείο της ταινίας είναι η περίεργη «αφήγησή» της. Οι ιστορίες ξετυλίγονται μπροστά μας με τη «βοήθεια» θηλυκών «radio personalities» (κοινώς γυναίκες εκφωνήτριες- παρουσιάστριες ραδιοφώνου). Διηγούνται με χάρη (και αισθησιακή φωνή) τρεις διαφορετικές ιστορίες, μιας ηθοποιού, μιας κληρονόμου και μιας δικηγόρου. Τρεις διαφορετικές γυναικείες προσωπικότητες, η κάθε μια έχει το δικό της παρελθόν, παρόν, μέλλον και πρόβλημα! Έχουν όμως κοινά στοιχεία το χάος της κοινωνίας τους, τη μοναξιά και έντονο το αίσθημα της επιβίωσης .
Μου άρεσε για το πρωτότυπο στυλ αφήγησης και την ωραία αίσθηση που μου άφησε. Γιατί; Γιατί θυμήθηκα πως είναι να ακούς μια ωραία φωνή απο το ραδιόφωνο, γιατί θυμήθηκα τις μέρες ραδιοφώνου μου!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.