Σάββατο, Μαρτίου 04, 2006

North Country (2005)


H Charlize Theron ξανά στην μεγάλη οθόνη. Ήδη κάτοχος ενός Όσκαρ, η ξανθιά καλλονή πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά σε δικαστικό δράμα. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία, την πρώτη ομαδική καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμεριική. Αλλά πριν φτάσουμε στην καταγγελία, πάρτε μια γεύση από τη (καθόλου ρόδινη) ζωή της ηρωίδας που υποδύεται η Theron.
Η Josey Aimes είναι χτυπημένη για τα καλά από τη μοίρα καθώς η ζωή υπήρξε πολύ σκληρή απέναντί της. Ένας αποτυχημένος γάμος, με έναν άδρα που την μειώνει και την κακοποιεί, την σμπρώχνει στην απόφαση να τον εγκαταλείψει και μαζί με τα δυό της παιδιά να βρεί καταφύγιο στο πατρικό της. Αυτή της η επιλογή δεν φαίνεται όμως και η καλύτερη αφού οι γονείς της την επικρίνουν για εγκατάληψη συζηγικής εστίας και η ίδια για βιοποριστικούς λόγους αναγκάζεται να δουλέψει στο τοπικό ορυχείο σιδήρου. Εκεί, ανάμεσα σε άντρες εργάτες ξεχωρίζει και κακοποιείται βάναυσα.
Από κει και πέρα ξεκινά ο δικαστικός αγώνας. Η Charlize παίζει με επιτυχία την ταλαιπωρημένη από τις δυσκολίες της ζωής, Josey. Ωστόσο δεν είναι ότι πιο πρωτότυπο έχουμε δει..Θυμίζει πολλές ταινίες..Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να χαρίσουν στην Charlize μια ακόμη υποψηφιότητα για oscar A' Γυναικείου ρόλου!Λέτε να το πάρει; Η μεγάλη βραδιά δεν απέχει και πολύ.Θα βγεί 'μπροστά' από τις Judi Dench (για το «Mrs. Henderson Presents», Felicity Huffman (για το «Transamerica»),Keira Knightley (για το «Pride & Prejudice») και Reese Witherspoon (για το «Walk the Line»); Κάτι μου λέει πως η τελευταία θα το πάρει... για να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: