Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2006

And the winners were..(OSCARS 2006)Χθες ήταν η μεγάλη βραδιά σύμφωνα με πολλούς (αλλά όχι απαραίτητα και με μένα) του κινηματογράφου.Στη διασταύρωση των Hollywood Blvd και Highland Ave., στο Kondak Theatre τα φλάς άστραψαν καθώς όλη η αφρόκρεμα της 7ης τέχνης συγκεντρώθηκε για την 78η απονομή των βραβείων όσκαρ.
Το κόκκινο χαλί γέμισε απο αστραφτερές παρουσίες με περιτύλιγμα πολλών εκατομμυρίων. Πανάκριβες τουαλέτες και κοσμήματα είχαν για μια ακόμη φορά φέτος την τιμητική τους. Πίσω από τα φώτα, η αγωνία των διοργανωτών κορυφωμένη. Ανάμεσα στους παρουσιαστές oscar φέτος βρέθηκαν και οι Tom Hanks, Salma Hayek, Nicole Kidman, Jennifer Aniston, ClintEastwood, Meryl Streep, Sandra Bullock, George Clooney, Uma Thurman, MorganFreeman, Keanu Reeves. Ο οικοδεσπότης της βραδιάς όμως ήταν ένας, ο Jon Stewart.
Τελικά οι Χρυσές Σφαίρες δεν βγήκαν αληθινές για το 'Brokeback Mountain' του Ang Lee. Καλύτερη ταινία ψηφίστηκε το 'Crash', ωστόσο το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας δόθηκε στον Ang Lee. Η γνωστή μας 'χαζή-χαριτωμένη' ξανθιά του 'Legally Blonde' κατα κόσμον Reese Witherspoon, κράτησε χθές το πρώτο της oscar (καλύτερης γυναικείας ερμηνείας) για τον ρόλο της στο 'Walk the line', στερώντας τη χαρά ενός δεύτερου oscar από την Charlize Theron. Ο ρόλος του Truman Capote στην ομώνυμη ταινία ήταν ότι χρειαζόταν ο Philip Seymour Hoffman για να αποκτήσει το oscar Α' Ανδρικού ρόλου. O πάντα γοητευτικός George Clooney δεν ευτύχισε να δει oscar σκηνοθεσίας αλλά δέχτηκε μετα χαράς εκείνο του Β' Ανδρικού Ρόλου για το 'Syriana'. Απέναντι στον Clooney για το Oscar Β'Γυναικείου Ρόλου βρέθηκε η Rachel Weisz για το 'The Constant Gardener'.

OSCARS in detail:

Καλύτερης Ταινίας
Crash
Καλύτερης Σκηνοθεσίας
Ang Lee (Brokeback Mountain)
Α' Ανδρικού Ρόλου
Philip Seymour Hoffman(Capote)
Α' Γυναικείου Ρόλου
Reese Witherspoon(Walk the Line)
Β' Ανδρικού Ρόλου
George Clooney (Syriana)
Β'Γυναικείου Ρόλου
Rachel Weisz (The Constant Gardener)
Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου
Crash
Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου
Brokeback Mountain
Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Tsotsi (Νότιος Αφρική)
Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης
Memoirs of a Geisha
Καλύτερης Φωτογραφίας
Memoirs of a Geisha
Καλύτερων Κοστουμιών
Memoirs of a Geisha
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ
March of the Penguins
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους
A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin
Καλύτερου Μοντάζ
Crash
Καλύτερου Makeup
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης
Brokeback Mountain - Gustavo Santaolalla
Καλύτερου Τραγουδιού
«It's Hard Out Here for a Pimp»(Hustle & Flow)
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων
Wallace & Gromit in the Curse of the Were-Rabbit
Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους (Animation)
The Moon and the Son: An Imagined Conversation
Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Six Shooter
Καλύτερης Ηχητικής Επεξεργασίας
King Kong
Καλύτερου Ήχου
King Kong
Καλύτερων Οπτικών Εφέ
King Kong
Τιμητικό Βραβείο
Robert Altman

1 σχόλιο:

Master Li Mu Bai είπε...

Αν το Crash δεν είχε βγεί είδη σε DVD πιστεύω πως θα ξανάβγαινε στις αίθουσες. Όπως είχε συμβεί με τον Τίγρη και Δράκο. Όταν πρωτοβγήκε θυμάμαι πως είμασταν 10 άτομα όλα κι όλα στην αίθουσα και η ταινία δεν κράτησε πάνω από δύο εβδομάδες. Μετά ήρθε το Oscar και την ξαναβγάλανε. Τότε έκοψε και τα περισσότερα εισιτήρια. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ορισμένες φορές ένα Oscar βοηθάει στο να δει περισσότερος κόσμος μία πολύ καλή ταινία που, για διάφορους λόγους, πέρασε αρχικά απαρατήρητη.