Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006

Ρώτα τον άνεμο (2006)

Ο Colin Farrell και η Salma Hayek για πρώτη φορά μαζί! Σε δημιουργία του Robert Towne δηλαδή στη μεγάλη οθόνη.
Το “Ask the Wind” είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του John Fante και διηγείται την ιστορία του συγγραφέα Arturo Bandini (Collin Farrel), ενός Αμερικανού ιταλικής καταγωγής που αγωνίζεται για την καταξίωση στο Los Angeles του ’30 μετά το “Depression”. Ο εκδότης του, του έχει αναθέσει να γράψει ένα ερωτικό μυθιστόρημα αλλά το παρελθόν του με το ασθενές φύλλο δεν τον βοηθά. Για καλή του τύχη η μοίρα (;) φέρνει στον δρόμο του την εντυπωσιακή Camilla Lopez (Salma Hayek) εκ Μέχικο. Η σχέση τους όμως δεν είναι τόσο αρμονική. Η Camilla παλεύει να αλλάξει κοινωνική θέση, να παντρευτεί αγγλοσάξονα Αμερικανό και να πετάξει από πάνω της ότι θυμίζει την ταπεινή της καταγωγή. Θα νικήσει το πάθος, ο έρωτας και η αγάπη τις προσωπικές φιλοδοξίες;
Robert Towne έχει ήδη αφήσει στην ιστορία του κινηματογράφου το Chinatown το οποίο του χάρισε το Όσκαρ σεναρίου. H φετινή του ταινία εισπράττει καλά σχόλια ως προς τη φωτογραφία και τη σκηνοθεσία, όσο όμως για τη χημεία του πρωταγωνιστικού ζεύγους… ώρες ώρες δεν μας πείθει.

4 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ είπε...

Τι υπέροχη ταινία
Με αντι racism μηνύματα, ωραία μουσική, με τα ανθρώπινα συναιθήματα στην κορυφή

monotropos είπε...

δεν έχω δει την ταινία αλλά, όπως την περιγράφεις, μου θύμισε την ταινία «Fools rush in» (1997), πάλι με τη Salma Hayek. Συμπρωταγωνιστής της εδώ ο Matthew Perry (ο Chandler από τους Friends) και είναι κι εδώ οι διαφορές τους που τους χωρίζουν και τους ενώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Excellent, love it! Care natural skin wholesale Luxury hotel romeonline craps Mateur amateurs http://www.phonenumber9.info/Drakesville-web-site-marketing.html search engine optimization don't let go the coat tennis bracelets Loan perkins Amateur bondage

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστική ταινία...δημιουργεί δύνατα συναισθήματα κ θυμίζει πόσο χείμαρωδεις είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.ο μυστηριώδης συγγραφέας κ η δυναμική μεξικανα μάς κάνουν να ζηλεύουμε τα δύνατα συναισθήματα που τους χάρισε ο έρωτας.