Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2006

H cinematia αγκαλιάζει ανεξάρτητους δημιουργούς

Το blog cinematia στηρίζει το "8ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο".
"Έπειτα απο έξι χρόνια δημιουργικής πορείας στη Θεσσαλονίκη, το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο, μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Αποτελεί ένα πανόραμα κινηματογράφου χωρίς προκριματική επιτροπή και δίχως ανταγωνισμούς, φιλοδοξώντας να παρουσιαστεί ένα μωσαϊκό από εικόνες και ήχους,που ευνοούν την πολυσυνθετότητα και τη διαφορετικότητα .
Καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, φωτογράφοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καλούνται να καταθέσουν τα δικά τους έργα. Νέα φαινόμενα, τάσεις, εμπειρίες που δοκιμάζονται, ένα μεγάλο ανοιχτό εργαστήρι εικονοπλασίας. Η τέχνη, η βιομηχανία του θεάματος, η ψυχαγωγία, συνισταμένες που συγκλίνουν ή αποκλίνουν.
Το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών είναι το κινηματογραφικό τοπίο που εξασφαλίζει πολυφωνία και πλουραλισμό, εξωστρέφεια, ισορροπία και ποιότητα, ιδιότητες που συμβάλλουν στην προβολή μιας αληθινά διαφορετικής σύγχρονης ταυτότητας. Αξιοσημείωτες θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα συνοδεύσουν το Πανόραμα.
Το περσινό Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών με προβολή πάνω από 144 ταινίες από 45 χώρες, απέδειξε πως λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος πολιτισμών και παρουσίασης νέων τάσεων στην 7η τέχνη.
Το 8ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών πραγματοποιείται φέτος στην Πάτρα με σκοπό να προτείνει μια εναλλακτική πρόταση για την επιστροφή στον θεσμό ενός φεστιβάλ που δεν καθοδηγείται αλλά γιορτάζει την ανανέωση του κινηματογραφικού τοπίου ώστε να μας δώσει τη χαρά να ονειρευτούμε ξανά μαζί το δικό μας πανόραμα στην δική μας σκοτεινή αίθουσα με πρωταγωνιστές όλους εσάς…"
Η cinematia φροντίζει για την ενημέρωσή σας σχετικά με το "Πανόραμα" καθώς έχει δημιουργήσει τη στήλη "Cinematia Supports" όπου μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα links.(επάνω δεξιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: