Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2006

Straight σε κόσμο gay;Αμαρτία!


Πως θα σας φαινόταν ο κόσμος εάν τριγύρω μας ήταν αποδεκτές μόνο οι σχέσεις μεταξύ ιδίου φύλου; Εάν έπεφτε το κατεστημένο και η ομοφυλοφιλία ήταν το «νορμάλ» ενώ η ετεροφυλοφιλία το «παράνομο»; Ο Βλαδίμιρος Κυριακίδης (σενάριο & σκηνοθεσία) σκαρφίστηκε τα παραπάνω, και ξεκίνησε τα γυρίσματα της ταινίας του «Straight story».
Είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, κωμωδία βεβαίως, με τελείως ανατρεπτικές καταστάσεις. Βλέπουμε γονείς να σαστίζουν με τις straight σεξουαλικές προτιμήσεις των παιδιών τους και την αστυνομία να εισβάλει σε straight bar για έλεγχο! Η ερωτική ζωή της πλειοψηφίας των Ελλήνων up side down με λίγα λόγια! Και μέσα σε ένα gay κλίμα που λιθοβολεί τους straight, δυο νεαροί, η Σοφία και ο Γιάννης ερωτεύονται! Οι γονείς σοκάρονται, η γειτονιά τους κριτικάρει, η κοινωνία τους πολεμά!

Παίζουν:Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Κανελλίνα Μενούτη, Μένη Κωνσταντινίδου κ.α.
**Quiz:θυμάστε εσείς κάποια ταινία με τον ίδιο τίτλο; Για να δω, πόσο σινεφίλ είστε;

6 σχόλια:

Anilikos είπε...

David Lynch toy 99 an den kanw lathos

Cinematia είπε...

to "wanderer"

Poly swsta!Twra giati apofasise kai o Kyriakidis auton ton titlo...genikotera den mou aresoun oi tanies na 'xanaforoun' kapoio titlo...!

verbal είπε...

Βέβαια, ο τίτλος της ταινίας του Lynch, ήταν The Straight Story, που ως έκφραση δεν έχει καμία σχέση με straight, gay, ή bi, υποννούμενα που θέλει να υπογραμμίσει ο Κυριακίδης με τον τίτλο του και το θέμα της ταινίας.

Ανώνυμος είπε...

Paidia de xerw alla gia 7 eurw pou edwsa sta village gia na dw ti tainia eriksa kai gamw tous upnous.... :)

Cinematia είπε...

to verbal

Ναι το καταλαβαίνω αλλά πάλι δεν βρίσκω τον λόγο για ίδιους τίτλους.Όπως ας πούμε με το "Crash"

Cinematia είπε...

to faih

τόσο χάλια;