Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2006

Μια μέλισσα (δροσίζεται) τον Αύγουστο


Θα μπορούσε ως τίτλο να έχει «Το θεατρικό που θέλησε να γίνει ταινία» ή «Η παράσταση που ονειρεύτηκε την μεγάλη οθόνη». Τελικά κράτησε τον ένα και μοναδικό της αρχικό τίτλο, (εκείνο του θεατρικού έργου) «Μια μέλισσα τον Αύγουστο». Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει.
Αναλαμβάνοντας το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας του ο Θοδωρής Αθερίδης παλεύει το πέρασμα στην 7η τέχνη. Η ιδέα της «Μέλισσας» που μετρά δύο χρόνια επιτυχίας για τους θεατρόφιλους αναμένεται κινηματογραφικά σύμφωνα με τον δημιουργό της να είναι μια «κωμωδία-παραμύθι, μια περιπέτεια με εσωτερικές συγκρούσεις και κωμική ματιά» (ΤΑ ΝΕΑ).
The story: Αν δεν έχετε δει την παράσταση μάθετε ότι πρόκειται για την ιστορία του Χάρη (Θ.Αθερίδης) ο οποίος πηγαίνει διακοπές σε ερημικό νησί με την σύζυγό του και την ψυχίατρό του (Σ. Καρύδη) με την οποία διατηρεί παράνομο δεσμό! Το αμαρτωλό ζευγάρι «δραπετεύει» με βαρκούλα σε μια ερημική παραλία ως το ηλιοβασίλεμα. Εκεί συμβαίνει και το μοιραίο, μια μέλισσα τσιμπάει τον Χάρη που είναι αλλεργικός! «Αυτό το απλό τσιμπηματάκι γίνεται η αφορμή να ακολουθήσει μια εσωτερική πορεία ένας άντρας και να γνωρίσει τον εαυτό του. Γιατί θα τον κάνει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη του. Τον άλλο του εαυτό. Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter ego του - Αντώνης Λουδάρος - θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ' αυτόν, τη γυναίκα του, στην ερωμένη του και στην ετεροθαλή αδελφή του - Βίκυ Βολιώτη -, ανακατεύοντας συναισθήματα, αποκαλύπτοντας μυστικά, σκορπώντας ανελέητα τον πανικό» τονίζει ο Θοδωρής Αθερίδης (ΤΑ ΝΕΑ)
Πρεμιέρα:Αναμένεται τον Ιανουάριο του 2007.

2 σχόλια:

αλκιμήδη είπε...

Ωραία!
Με τη παράσταση γέλασα πολύ. Ελπίζω και εμπιστεύομαι τον κ. Αθερίδη ότι δε θα της προσθέσει πολλά "φαρσικά" στοιχεία για να την κάνει πιό εμπορική, και καλώς εχόντων θα δούμε ακόμη μιά ωραία ελληνική κωμωδία του χρόνου.
Άσχετο αλλά από τις λίγες ταινίες που ευχαριστήθηκα πέρυσι (φτωχή η σεζόν κινηματογραφικά δε βρίσκεις;) ήτανε τρεις ελληνικές: το Χαρίτωνα, τις σειρήνες και τον Καφετζόπουλο. Πάμε για δυνατό ελληνικό σινεμα, πέρα του σινεφιλ και μόνο;

Cinematia είπε...

to "alcimede"

περιμένω και 'γω να δω την ταινία του Αθερίδη.Ελπίζω να είναι κάτι καλό...Πιστεύω ότι ο ελληνικός κινηματογράφος έχει φτάσει στο σημείο να μην απευθύνεται μόνο σε "κουλτουριάριδες" εδώ και πολύ καιρό. Αν με ρωτήσεις αν αυτό ειναι θετικό ή αρνητικό (γιατί κάποιες ταινίες είναι, αν όχι για σκουπίδια,σίγουρα για ανακύκλωση)για τα δεδομένα της χώρας μας...δεν ξέρω.Όπως και να χει όμως το θέμα είναι ότι κάτι κινείται στην πατρίδα μας και όσο γυρίζονται ταινίες υπάρχει ελπίδα
:-)