Κυριακή, Μαΐου 30, 2010

Sex and the City 2



Η Carrie, η Miranda, η Susan και το άλλο κορίτσι, η Samantha ξαναχτυπούν!

Μετά από ατελείωτα χρόνια στην μικρή οθόνη, πέρασαν προ διετίας στη μεγάλη. Τα «χρυσά κορίτσια» της Νέας Υόρκης, με την καριέρα και τις σχέσεις τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, όχι μόνο στην πατρίδα τους αλλά και στις περισσότερες χώρες αυτού του κόσμου. Life and Style που λίγες γυναίκες αντιστάθηκαν να «βάλουμε» στο σαλόνι μας. Η κάθε μια τους, μια γυναικεία πτυχή, διαφορετικές αλλά φίλες, μαζί στις τρέλες και στα ξέφρενα πάρτυ, μαζί και στα δύσκολα…
Μετά το τέλος της σειράς πέρασαν κάποια χρόνια για να δούμε τον Mr Big το 2008 παραλίγο να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά τελικά να δεσμεύεται για πάντα με την εκλεκτή της καρδιάς του Carrie στο δημαρχείο και χωρίς πολλές πολλές φανφάρες. Happy End για την πρώτη ταινία «Sex and the City» με τελευταίο πλάνο τις τέσσερις φίλες, και το voice over της Carrie πως «η μόδα στην οποία ενδίδουν ασυζητητί είναι η αγάπη» και η αγάπη δεν είναι ποτέ de passé…!
Συνέχεια στο happy end (πολύ αντιφατικό αυτό…και end και συνέχεια) είναι η ματιά στον έγγαμο βίο της Carrie με τον Mr Big. Αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει και οι δυο τους προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες μέσα σε ένα γάμο δυο ετών. Η διετία που πέρασε βρίσκει την Susan να έχει πραγματοποιήσει το όνειρό της, να έχει δυο κοριτσάκια και έναν άνδρα που την αγαπά αλλά να είναι εξαντλημένη από την φροντίδα των παιδιών και τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Η Miranda μεταξύ καριέρας, συζύγου και παιδιού ενώ η Samantha, στον κόσμο της αλλά ούσα στα 52 με τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης στο ζενιθ! H κάθε μια με τα δικά της αλλά σίγουρα πολύ πρόθυμες πάντα να ακούσουν τα προβλήματα των φίλων τους και να ανταλλάξουν απόψεις.
Στην απλή πλοκή, η ταινία γίνεται πιο «πικάντικη» και ενδιαφέρουσα με το ταξίδι που κάνουν οι τέσσερις τους στο μακρινό Αμπου Ντάμπι. Τα United Arab Emirates υπόσχονται στα κορίτσια χίλιες και μια νύχτες μακριά από τα προβλήματα. Αλλά και εκεί, δεν αργούν να εμφανιστούν κάποια συννεφάκια που θα σκιάσουν τις διακοπές τους. Όμως τα κορίτσια (όπως πάντα) επιπλέουν.
Αν είστε φαν του είδους θα περάσετε μια ευχάριστη βραδιά. Αν πάλι δεν είστε οπαδοί αυτής της γυναικοπαρέας, μη βιαστείτε να την κρίνεται αυστηρά, είναι αυτό που δείχνει και τίποτα παραπάνω so you take it or leave it!


2 σχόλια:

Cinestef είπε...

Well hello!
Ακόμα δεν έχω δει τις φίλες τις Νεοϋορκέζες καθώς ετοιμάζουμε να κυκλοφορήσουμε ταινία στις αίθουσες.
Εύχομαι να είναι όλα καλά στα μέρη σας!
CineStef!

Cinematia είπε...

to cinestef

geia sou file!ti tainia kykloforisate????