Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

Υποδεχθείτε τον Ιούνιο

Τελευταία μέρα του μήνα σήμερα και πέρα απο το ότι μπαίνουμε πια επίσημα στο καλοκαίρι, θα ήταν γρουσουζιά να μην αναφερθώ στη μεγαλήτερη γιορτή της 7ης τέχνης που γίνεται πάντα Μάιο.
Ο λόγος για τις φετινές Κάννες που "σιώπησαν" την Κυριακή 27/5. Λαμπρές ήταν οι διάφορες εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ, λαμπροί και οι αστέρες που τις πλαισίωσαν.
Λίγο πριν σβήσουν οι προβολείς και οι άνθρωποι τις μεγάλης οθόνης ανανεώσουν ραντεβού για του χρόνου,δώθηκαν τα εξής βραβεία:

Χρυσός Φοίνικας στην ταινία "4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 ημέρες" του Ρουμάνου σκηνοθέτη Κρίστιαν Μουντζίου
Μέγα Βραβείο στην ταινία "Το δάσος που θρηνεί" της Γιαπωνέζας Ναόμι Καβάζε
Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Περσέπολις" των Μαριάν Σατράπι και Βενσάν Παρονό & στην ταινία "Σιωπηλό Φως" του Κάρλος Ρεϊγάδας
Βραβείο Σκηνοθεσίας στην ταινία του αμερικανού Τζούλιαν Σνάμπελ "Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα"
Βραβείο Σεναρίου στην ταινία "Η άκρη του ουρανού" του Τουρκοβερολινέζου Φατίχ Ακίν
Βραβείο Ανδρικής ερμηνείας στον Ρώσο Κονσταντίν Λαβρεονένκο την ταινία "Η εξορία" του συμπατριώτη του Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ.
Βραβείο Γυναικείας ερμηνείας στη νοτιοκορεάτισα Τζονγκ Γέονγ-Τζέον την ταινία "Secret Sunshine" του συμπατριώτη της Λι Τσανγκ-Ντονγκ.
Βραβείο 60 χρόνων του Φεστιβάλ στη ταινία "Paranoid Park" του Αμερικανού Γκας Βαν Σαντ
Βραβείο Χρυσής Κάμερας στην ταινία "Οι μέδουσες" του Ισραηλινού Έτγκαρ Κέρετ και Ειδική μνεία στην ταινία "Control" του Αντον Κόρμπιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: