Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2007

Let's get romantic...

Χθες ήταν Τρίτη και 13, για πολλούς πονοκέφαλος το άκουσμα...Μια τέτοια μέρα την υποδέχτηκε η Τετάρτη και 14ης Φεβρουαρίου.
Όλοι λένε πως δεν περιμένουν αυτή τη μέρα για να εκφράσουν την αγάπη τους. Όλοι όμως όσοι το λένε πέφτουν στη παγίδα(;) μιας μικρής έστω χειρονομίας αγάπης.
Βγαίνω απο την κρυψώνα μου και λέω μια δική μου εκδοχή...
"ΟΠΟΥ ΠΑΣ,ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ/Η ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ/Α Η'ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ,Η ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙ'ΑΓΑΠΗ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!"
Οι περισσότερες τέχνες ύμνησαν τον έρωτα και τον ρομαντισμό. Για χάρη της αγάπης γράφτηκαν ποιήματα, πεζά, ζωγραφίστηκαν πίνακες μοναδικοί και γυρίστηκαν άλλες τόσες ταινίες.Αυτός ο μικρός φτερωτός θεός που χτυπά εκεί που δεν τον περιμένεις βρίσκεται παντού. Στον κινηματογράφο η "βασίλισα" του ρομαντισμού είναι και θα είναι η Meg Ryan. "Όταν ο Χάρυ γνώρισε τη Σάλυ" τίποτα δεν παρέμεινε ίδιο στο λευκό πανί.Η ιστορία τους άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στο Romantic Comedies genre.Οι ρομαντικές ταινίες ξαναγύρισαν, φρέσκες (σαν "νέο" είδος) αλλά με πολλές πινελιές απο το παρελθόν, για να μαγέψουν και το πιο δύσπιστο κοινό.
Η μικροκαμομένη γαλανομάτα Meg συνέχιζε να ταυτίζεται με το είδος και βρέθηκε παρέα με τον "Άγρυπνο στο Σιάτλ". Τον εκεί πρωταγωνιστή της Τομ Χάνκς ξανασυνάντησε (γνωστή συνταγή) στο "Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας". Έδωσε "French Kiss" και έγινε "Addicted to Love" σύντομα. Συνάντησε έναν άνδρα άλλης εποχής στο "Kate & Leopold" και έκανε πολλές γυναίκες δυστυχισμένες αφού δεν υπάρχουν τέτοιοι άνδρες πια...
Ο Χιου Γκραντ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού χαμογελούσε με τη γοητεία ενός Άγγλου νεαρού με μαλλί φλου και φωτινά γαλάζια μάτια, παρεβρησκόμενος σε "Τέσσερις γάμους και μια κηδεία". Μετά βρέθηκε μια "Βραδιά στο Νότινγκ Χίλ" και δίδαξε ότι η ζωή είναι τα απλά καθημερινά πράγματα. Τρύπωσε στο "Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς" δύο φορές αλλά ήταν πολύ σκληρός για να είναι αληθινός. "Δυο βδομάδες προθεσμία" για τη Σάντρα Μπούλοκ ήταν αρκετές, το Χριστουγεννιάτικο όμως περιτύλιγμα του "Love Actually" συγκίνησε περισσότερες καρδιές...
Για να μην πάθετε overdose κλείνω εδώ.Δεν είναι οι μοναδικές ταινίες του είδους τους, είναι όμως αντιπροσωπευτικές και σίγουρα για τους φαν θα μείνουν κλασικές.
Φέτος σκεφτείτε ότι μπορείτε να πείτε πολλά με μια ταινία.Αφήστε το στόρυ να μιλήσει σε εσάς και τον αγαπημένο/η σας Για μένα παραμένει το καλύτερο δώρο σε ένα σκουφάκι, έξω απο την πόρτα μου...

3 σχόλια:

Cinestef είπε...

"Let's get romantic"... αλλά όχι μόνο στις 14/2.
Κάθε μέρα πρέπει να εορτάζουμε τον έρωτά μας.
Οι εκδηλώσεις έρωτος ας είναι πάγιες στη ζωή μας. Και οι ανάλογες ταινίες... άφθονες...
Καλημέρα σινεμάτια...

Ο κρητικός κριτικός hath spoken

Ανώνυμος είπε...

apolayse ti mera Cinematia! :)

Cinematia είπε...

Eyxomai ta kalhtera kai stous 2 sas.
Oxi mono gia shmera(kata va8os eimai Anti-valentine's day kai giortasa me files diakomodontas th mera..)Alla gia panta!