Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

Τάσος Μπαντής:Ο παππούς δεν θα ξαναπάει στην Πόλη


Με ξάφνιασε η είδηση του θανάτου του Τάσου Μπαντή.Μέσα στο τρέξιμο της δικής μου ζωής δεν κατάλαβα παρα σήμερα ότι ο άνθρωπος αυτός "αναχώρησε" απο τον δικό μας κόσμο.
Πέθανε μόνο 56 ετών, την Κυριακή, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ηττημένος απο τον καρκίνο.Η κηδεία του έγινε χθες,στο Βύρωνα.
Ο γλυκός παππούς της επιτυχημένης "Πολίτικης Κουζίνας" δεν θα ξαναπάει στην Πόλη που τόσο αγάπησε. Στα 14 του χρόνια, παιδί, άφησε την Κωνσταντινούπολη αλλά κουβαλούσε στα μάτια του τόση αγάπη γι'αυτή! Με την οικογένειά του εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Τάσος τελείωσε τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και τη Δραματική Σχολή του Κ. Χαρατσάρη. Έπειτα έφυγε για σπουδές θεατρολογίας στο Λονδίνο. Εκεί τον γνώρησε η μητέρα μου--> ήταν συμμαθητές για 3 μήνες (σε course εκμάθησης Αγγλικής γλώσσας).
Ο Τάσος ακουλούθησε την καρδιά του και έγινε σκηνοθέτης και ηθοποιός παράλληλα. Έπαιξε στο Θέατρο Βορείου Ελλάδας και μετά "κατέβηκε" στην Αθήνα.Ήταν ο ιδρυτής και εμψυχωτής του Θεατρικού Οργανισμού Μορφές στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.
Έκανε σημαντικές δουλειές στο θέατρο, είναι όμως περίεργο το πως τα φέρνει η ζωή...οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε απο τον κινηματογράφο και θα τον θυμόμαστε έτσι...Ο ίδιος είπε πως η συμμετοχή του στην ταινία έγινε εντελώς τυχαία. Ο Τάσος Μπουλμέτης τον συνάντησε για να πάρει πληροφορίες για την Πόλη και καθώς συζητούσανε του πρότεινε να υποδηθεί ο ίδιος τον "παππού". Ένα τυχαίο περιστατικό που τον πέρασε όμως στην αιωνιότητα, σε μια ταινία που θα δουν γενιές πολλές και χώρες μακρυνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: