Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006

Lemony Snicket: A series of unfortunate events


Μια ιστορία που μπορείς άνετα να διηγηθείς Κυριακή.Μπορείς επίσης να την δεις και σε DVD με παρέα και να την σχολιάσεις με μια κούπα καφέ-ζεστός και στεγνός απο τις στάλες της βροχής.
Οι περισσότερες ηλικίες θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τις περιπέτειες τριών παιδιών. Τα αδέρφια Baudelaire χάνουν σε μια μέρα γονείς και σπίτι εξαιτίας μιας πυρκαγιάς. H Violet, o Klaus και η μικρούλα Sunny μένουν μόνοι σε έναν κόσμο που έχει "και καλούς ανθρώπους και κακούς". Η "πολιτεία" φροντίζει να βρει κηδεμόνα για τα παιδιά και αυτός είναι ο Count Olaf(Τζιμ Κάρευ).Ένας άνδρας με παρουσιαστικό απωθητικό που το μόνο που θέλει απο τα παιδιά είναι η περιουσία που τους άφησαν οι γονείς τους. Σε κάθε τους προσπάθεια να ξεφύγουν οι μικροί ήρωες πέφτουν πάνω σε μια ακόμη γελοία μεταμφίεση του Κόμη. Αλλάζουν κηδεμόνες αλλά ο Olaf επιμένει να βάλει τα λεφτά της κληρονομιάς στη δική του τσέπη.
Τα όπλα όμως των παιδιών είναι μοναδικά. Η Violet αρέσκεται στις εφευρέσεις και το μυαλό της κατεβάζει τις καλύτερες ιδέες την κατάλληλη στιγμή, ο αδερφός της Klaus μέγας βιβλιοφάγος, την "συμπληρώνει" με τις γνώσεις του για τα πιο απίθανα πράγματα που υπάρχουν και η τρομερή ομάδα συμπληρώνεται απο την ενός έτους Sunny που δεν μιλάει, αλλά με τα μόλις τέσσερα δόντια της δαγκώνει τα πάντα (ανοίγει ως και κονσέρβες).
Αν κάποιοι απο εσάς μεγάλωσαν με τον "Ντένις τον τρομερό" καλωσορίστε τα τρομερά παιδιά. Μια διασκεδαστική περιπέτεια, εκτός τόπου και χρόνου!
Πίσω όμως απο την ταινία του Brad Silberling μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ενα βιβλίο και για την ακρίβεια μια σειρά βιβλίων του Daniel Handler. Για τον συγγραφέα (παραμένει παιδί..) λένε ότι ο Lemony Snicketτο είναι το alter ego του. Ο ίδιος στις παρουσιάσεις των βιβλίων του ανακοινώνει ότι ο Lemony δεν μπόρεσε να έρθει και έστειλε αυτόν. Ανδιαφέρον παρουσιάζει και το site του www.lemonysnicket.com. Στο βιβλίο, ο συγγραφέας εξαρχής προσπαθεί να αποτρέψει τον αναγνώστη απο το να διαβάσει τις πυκνογραμμένες σελίδες εαν του αρέσουν οι ευχάριστες ιστορίες.Η ιστορία αυτή δεν είναι καθόλου ευχάριστη γράφει, δεν είναι παραμύθι με νεράιδες, είναι η ιστορία ορφανών παιδιών που επιβιώνουν χάρη στο μυαλό και την πίστη τους στην ανθρώπινη φύση. Είναι ένα βιβλίο περιπέτειας και αγωνίας, με κωμικοτραγικούς χαρακτήρες που αφήνει μια περίεργη "γεύση". Οι οικογενειακοί δεσμοί θριαμβέβουν και το καλό είναι τελικά περισσότερο απο το κακό!

3 σχόλια:

αλκιμήδη είπε...

Τη λάτρεψα τη ταινία και το βιβλίο. Κατάλληλα όχι μόνο για Κυριακές.
Καλησπέρα

Nathalie είπε...

Απίστευτη ταινία..
Ωραίο blog!

Cinematia είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ blogo-φιλοι μου!