Σάββατο, Αυγούστου 12, 2006

Miami Vice, When a Mann loves the movies.

Και όταν λέμε Mann εννοούμε τον Michael Mann! Έναν άνδρα του οποίου το CV δεν είναι καθόλου φτωχό.. «Manhunter», «Last Of The Mohicans», «Heat, Collateral», «Ali» είναι κάποιες από τις ταινίες που κοσμούν το βιογραφικό του. Στην καριέρα του προστίθεται φέτος η ταινία «Miami Vice». Με πολύ λίγα λόγια ήρθε η ώρα να δούμε το τηλεοπτικό σήριαλ του ’80 και εκτός σπιτιού, επι της μεγάλης οθόνης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρείτε τους Colin Farrell και Jamie Foxx οι οποίοι υποδύονται, τι άλλο (;) δύο μυστικούς αστυνομικούς (Sonny Crockett και Ricardo Tubbs). Μια action movie για τα μάτια μας, γεμάτη όπλα και εντυπωσιακά εφέ.
Ο Mann κάνοντας ένα βήμα μπροστά γυρίζει στο παρελθόν του(!) αφού ήταν παραγωγός της σειράς εκείνη την εποχή. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Empire δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που διάβασε το σενάριο της σειράς είχε την ιδέα να το μετατρέψει σε ταινία αλλά δεν ευδοκίμησε τότε. Από το 1985 ως το 2006 τα χρόνια είναι πολλά αλλά better late than never.
Το «σκηνικό» μπορεί να παραμένει το ίδιο, ηλιόλουστο Μαϊάμι, παραλίες και φοίνικες αλλά το Miami του σήμερα απέχει από το Miami της δεκαετίας του ’80. Ο Mann αρνείται το ότι η ταινία κοπιάρει το σίριαλ. Μπορεί να έχει κρατήσει κάποια στοιχεία αλλά έχει το δικό της στυλ. Οι σκληροτράχηλοι αστυνομικοί αυτή τη φορά πρέπει να παλέψουν με το globalised trafficking φιαφόρων αγαθών που υπάρχουν γύρω τους. Για να δούμε…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mapa tainia. polu mapa omos. genika eimai fan tou mann alla auti mou fanike polu mapa kai gemati klise. ase pou o farrell me xantho malli den einai kai oti kalutero!!

Cinematia είπε...

to "elen"

και εγώ δεν φαντάζομαι να είναι κάτι φοβερό αλλά θα περιμένω να δω (αναγκαστηκά) και να πω...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.