Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2006

Υπάρχουν άνθρωποι


«Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν μαζί μια ολόκληρη ζωή» λέει η Τζούλια Ρόμπερτς στο Χιου Γκράντ, μια βραδιά κάτω από τα άστρα σε ένα πάρκο στο Λονδίνο. Οι δυο τους βλέπουν ένα παγκάκι, δωρεά ενός συζύγου στη μνήμη της γυναίκας του.
Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ εχθές βλέποντας την εικόνα που φωτογράφησα και σας δείχνω εδώ. Δυο βαρκούλες δεμένες στον ίδιο στύλο. Μου μοιάσανε σαν δυο ανθρώπους δεμένους για μια ζωή.
Οι ψαρόβαρκες πρωί πρωί θα λυθούν, θα ξεχυθούν στη θάλασσα, θα σκίσουν με φόρα τα νερά και το κύμα θα αφρίζει στην πλώρη τους. Η αλμύρα της θάλασσας θα ποτίζει το σκαρί τους καθώς ο «κύρης» τους θα περιμένει να γυρίσει με σοδιά θαλασσινή. Όταν θα ρθει εκείνη η ώρα, η ώρα του γυρισμού, γοργά γοργά θα ξεπροβάλουν οι βαρκούλες στο μόλο, θα κάνουν μια μικρή «μανούβρα» και θα πάρουν θέση για ξεκούραση.
Δεν έχει σημασία ποια από τις δυο θα αράξει πρώτη…σημασία έχει ότι και οι δυο θα περάσουν ώρες μαζί πλάι πλάι με ένα πραγματικό δέσιμο, σαν δυο ανθρώπους που βγαίνουν στον στίβο της ζωής κάθε μέρα και ανταμώνουν δεμένοι μετά.

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Aπ'οτι βλεπω,μιας και ασχολησαι με το σινεμα θα ηθελα να σου προτεινω τη ταινια του Ρενου Χαραλαμπιδη "Φτηνα Τσιγαρα".Δες την και θα καταλαβεις.Ειναι υπεροχη...