Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2006

Δελτίο Τύπου(8o Πανόραμα)


Η οργανωτική επιτροπή του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ «Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο» (www.independent.gr) με χαρά διαπιστώνει το μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το γεγονός αυτό είναι δείγμα πως χαίρει της αποδοχής των δημιουργών του κινηματογράφου εντός και εκτός συνόρων. Υπενθυμίζουμε ότι το Διεθνές Πανόραμα είναι το μοναδικό Φεστιβάλ για ανεξάρτητους δημιουργούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια, animation, ντοκιμαντέρ, video art, video clips, καθώς και πειραματικές ταινίες του Διαδικτύου, το διαγωνιστικό τμήμα διαιρείται σε ελληνικό και διεθνές. Σημαντικό στοιχείο, που οφείλουμε να παραθέσουμε, είναι ότι στην επιλογή των ταινιών δεν υπήρξε προκριματική επιτροπή που θα επέλεγε ή θα απέρριπτε κάποια από τα φιλμ. Το 8ο Διεθνές Πανόραμα θα διεξαχθεί από τις 23/9 έως τις 30/9/2006 στο «Πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ» (www.inteal.gr) στην Πάτρα με απώτερο σκοπό να εδραιωθεί ως το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας.
Μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε και τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής των ταινιών καθώς και του διαγωνισμού φωτογραφίας στην οποία συμμετέχουν οι:
Δροσούλα Βασιλείου-Έλλιοτ -Διευθύντρια του Μουσείου Σπύρου Βασιλείου
Ιατρόπουλος Δημήτρης -ποιητής-χρονογράφος
Δημήτρης Αθανίτης -σκηνοθέτης
κης Καπράνος -κριτικός κινηματογράφου
Τσακίρης Σπύρος Φωτογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και περιοδικού Γεωτρόπιο
Κίμωνας Αξαόπουλος. Δάσκαλος φωτογραφίας στα ΤΕΙ Αθήνας-ιδρυτής του Φωτογραφικού τμήματος του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Γιώργος Ζ. Βεντούρης φωτογράφος/φωτορεπόρτερ. Έργα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θες/νίκης, του Μακ. Μουσείου Σύγχρονης τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας της πόλης Οdence στη Δανία.
Χατζηορδάνη Αλεξάνδρα. Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Μήνας Φωτογραφίας.
Μενεμενόγλου Τάσος. Υπεύθυνος του εκθεσιακού χώρου Ash In Art

Διοργάνωση:
Συντακτική Επιτροπή του διαδικτυακού περιοδικού «Cineek magazine-online περιοδικό Εναλλακτικού Πολιτισμού» www.cineek.gr

Με την υποστήριξη: της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr και της Δ.Ε.Π.Α.Π. (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας www.depap.gr του Βυζαντινού-hotel www.byzantino-hotel.gr και των Βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου και Discover http://www.papasotiriou.gr/store14.asp
Χορηγοί επικοινωνίας:
Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της Πάτρας: www.westweb.gr - www.gowest.gr - www.patranews.gr - www.mypatra.gr
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Πάτρας: 102,7Mfm, 93,4Max fm, Μελωδία fm100,4Πάτρας, Σκάι89,4fm, Mojoradio 107,7fm www.mojoradio.gr , 95,8 Ionionfm www.ionionfm.gr
Τα περιοδικά: το περιοδικό "Έκδοση για τέχνες και τον πολιτισμό Highlighs" www.highlights.gr το μηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό της Πάτρας «ΤΟ ΔΟΝΤΙ» www.todonti.gr το περιοδικό Beat της εφημερίδας «Κόσμος της Πάτρας»
Το blog www.cinematia.blogspot.com
Με την συνεργασία: των εκδόσεων «Χαραμάδα» της Πάτρας www.haramada.com του πολιτιστικού portal www.e-artists.gr.
και τέλος με την με την Οπτικοακουστική υποστήριξη-editing του Eclipse studios και της κινηματογραφικής εταιρείας «Κουΐντα» (www.koyinta.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »