Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006

Απολογισμός (σχολικής) χρονιάς

ή απλά get to know me better (κάποτε σε comment η lemon μου είχε πει να συστηθώ όταν θελήσω,ήρθε η ώρα!)

Καθώς έρχεται το καλοκαίρι μου βγήκε να κάνω μια ανασκόπηση της χρονιάς. Μου έμεινε συνήθεια τα χρόνια μου να τα σκέφτομαι με "αφετηρία" τον Σεπτέμβρη και "τέρμα" τον Ιούνιο!

Από τον Οκτώβρη ως σήμερα δούλεψα στην εκπαίδευση ενηλίκων 385 ώρες και σε δημοτικά σχολεία 342 ώρες. Μόρφωσα 150 Έλληνες. Πάσχισα για ένα καλύτερο κόσμο μέσω αυτών και γέμισα με ελπίδες για το μέλλον. Αγαπήθηκα από 40 (τουλάχιστον) μαθητές ηλικίας 8-11 και είδα τον εαυτό μου μέσα από τα αθώα μάτια μικρών παιδιών. Χαμήλωσα αμέτρητες φορές για να μου δώσουν μια αγκαλιά μετά από δική τους επιμονή. Εκτιμήθηκα από 70 (τουλάχιστον) ενήλικες μαθητές μου, έγινα και φίλη με μερικούς από αυτούς. 'Εκανα καινούργιους φίλους και ένοιωσα τη χαρά νέων γνωριμιών.
Στις 18/12/2005 έκλεισα τα 25 μου. Έγινα μέλος της συντακτικής επιτροπής του
www.cineek.gr. Έγραψα γύρω στα 100 posts για τη cinematia μου. Δίδαξα 10 ώρες κινηματογράφο σε άτομα που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Πήρα το ρίσκο 40ωρου σεμιναρίου «Η αισθητική στον κινηματογράφο». Έκλεισα συνεργασία με σύλλογο φιλολόγων αναλαμβάνοντας την επιμόρφωση συναδέλφων τους για το θέμα «σχέση λογοτεχνίας-κινηματογράφου». Συνεργάστηκα με τις εκδόσεις Αιγόκερως για ένα κινηματογραφικό βιβλίο. Έγινα με το Blog μου χορηγός του 8ου Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ & Βιντεο. Πήρα μέρος σε λογοτεχνικό διαγωνισμό.
Ουφ! Ήταν μια πολλή γεμάτη (σχολική) χρονιά!

4 σχόλια:

snikolas είπε...

Και να συνεχίσεις έτσι.

Sophia είπε...

Θα σου λείψουνε τα μικρά που φωνάζουνε "Κυρία, κυρία, κυρίαααααα!!!"! Παρόλο που δεν διατηρώ κανέναν ενθουσιασμό για το απαράδεκτο funway (I still haven't figured out the fun in _that_) και είναι το μοναδικό βιβλίο που κομμάτιασα στον shredder με μεγάλη χαρά, τα μικρούλια του δημοτικού είναι πνοή ζωής! Το "κυρία αγγλικούυυυυυυυ" που άκουγα επί 5 χρόνια, ακόμα γελάει στις αναμνήσεις μου! ;-D Και μιας και σου αρέσουν τα παιδιά και ο κινηματογράφος, check that out: http://www.olympiafestival.gr

Cinematia είπε...

to Vanitas

εμ, δεν ξέρουν τι τραβάμε και εμείς εδώ :-)

to Nikolas

για να δούμε πόσο θα αντέξω!

to sophia

συνάδελφε όπως τα λες: "κυρία,κυρίααααα".Οι πρώτοι 2 μήνες ήταν πολύ δύσκολοι!Τα πιτσιρίκια κάθε 4 λεπτά:"Κυρία, ο Γιάννης πόυ πήρε την ξύστρα"Κυρία ο Γιώργος μου πετάει χαρτάκια" και τα σχετικά!Μου πήρε καιρο να το συνηθίσω.. Με λάτρεψαν αλλά με έσκασαν ταυτόχρονα!Τα αγάπησα αλλά υπήρχαν στιγμές που με έφταναν στα όριά μου.θα μου πεις τι μένει τώρα που πέρασαν στο παρελθόν όλα αυτά και τα σκέφτομαι απο απόσταση ασφαλείας..Ενα χαμόγελο:-)

Sophia είπε...

Α, μην ξεχνάς τα: "Κυρία, να ξύσω??" (ναι, παιδί μου, θα σου χρειαστεί άλλωστε και αργότερα που θα μεγαλώσεις...) και το κορυφαίο όλων "Κυρία, με κοίταξεεεεεεε" ακολουθούμενο από σπαραξικάρδιο κλάμα!! Σκηνές dada!! :-)