Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

Sex and the city (2008)

Sex, αλήθειες, φίλες, σχέσεις και χιούμορ σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Με φόντο πάντα τη Νέα Υόρκη, οι πολύ αναγνωρίσιμες πλέον από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά τέσσερις ηρωίδες, βρήκαν το δρόμο για τη μεγάλη οθόνη. Το πέρασμά τους από το κουτί στο πανί έγινε τελείως αβίαστα, και σε μικρό χρονικό διάστημα από την πτώση της αυλαίας για τη διάσημη σειρά. Τριγύρω τους άνδρες που τις απασχόλησαν και στη σειρά, αλλά και παιδιά που απόκτησαν στην πορεία.
Ένα σύντομο flash back με αφηγήτρια την Carrie στην αρχή της ταινίας, μας θυμίζει τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές στη ζωή της ίδιας, της Samantha, της Charlotte και της Miranda. Φαίνεται πως αρκετά έχουν αλλάξει από το τελευταίο επεισόδιο αλλά ένα κομμάτι και για τις τέσσερις παραμένει αναλλοίωτο: η φιλία τους. Η μία είναι εκεί για την άλλη με ένα μόνο τηλεφώνημα.
Τα κορίτσια βγαίνουν ξανά στους δρόμους του Μανχάταν, συζητούν σε cafe φορώντας ακριβά ρούχα και αξεσουάρ, ανταλλάσουν συμβουλές, βοηθούν σε μετακόμιση, ερωτεύονται, αγαπούν, γίνονται παράνυμφες, εξαγριώνονται, χωρίζουν, συγχωρούν και προχωρούν.
Όλα αυτά σε μια μόνο ταινία! Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι αυτή τη φορά η αγάπη, η οποία παίρνει με το σπαθί της τη σκυτάλη από το σεξ (που ήταν κυρίαρχο στο σίριαλ). Τα κορίτσια πια υποστηρίζουν τον αληθινό έρωτα και αφήνουν την απλή αναζήτηση του great sex για άλλες ηλικίες.
Ώριμες αλλά ακομπλεξάριστες για τα δεύτερά τους «άντα» οι ηρωίδες δείχνουν να τους πάει το σινεμά. Οι φαντατικοί της σειράς μπορεί και να νιώσετε μια νοσταλγία για την παρέα που χάσατε τις μέρες-καναπέ σας. Η ταινία φαντάζομαι είχε στόχο να κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα με το σίριαλ και το πέτυχε.
Και αν στη ζωή το happy end κάποιες φορές δε φαίνεται, ποιος είπε ότι το σινεμά πρέπει να τη μιμηθεί ;-)

5 σχόλια:

Stylianee είπε...

Σου άρεσε; Γιατί όλοι έχουν ρίξει τρελό θάψιμο.

Cinematia είπε...

για estelle

Εμένα μου άρεσε!Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο θάψιμο...Αυτό που "έπρεπε" να κάνει το έκανε-κινήθηκε στα πλαίσια του σίριαλ.Είναι κακό;Η' απλά δεν είναι σινεμά; Θα έλεγα όμως ότι σινεμά είναι (ή μοιάζει) εφόσον το σενάριο είναι πιο μεστό σε σχέση με το σίριαλ. g

Ανώνυμος είπε...

sovara sou arese,e? ego to theorisa megali vlakeia. to senario psiloxalia kai xoris aproopta.
kai an einai dunaton.. poses fores akoma tha faei xilopita i carrie apo ton big??? de borousane na skeftoune kati kalutero na valoune?????
episis o xaraktiras tis charlot itan sto perithorio tin perissoteri ora. to mono mou ekane einai na tsirizei kia na kanei san isterikia....
auta...
fashion teleia of course....

Cinematia είπε...

to eleni

Hello!Βασικά ίσως μου άρεσε γιατί το σίριαλ γενικά δεν το θεωρούσα κάτι ξεχωριστό...Η ταινία σαν ταινία,γιατί να πρέπει να έχει κάτι "καλύτερο";Νομίζω ήταν αρκετά στα πλαίσια του σίριαλ και για μένα πέτυχε σε αυτό το κομμάτι. Τώρα όσο για το σενάριο...πόσες εκπλήξεις είχε η σειρά σε ένα επεισόδιο για να γίνει το ίδιο και στο σινεμά;Για τη Charlot θα συμφωνήσω.Για τους υπόλοιπους χαρακτήρες όμως,δυστυχώς δεν ξέρω πως θα μπορούσα να τους φανταστώ να εξελίσσονται και παράλληλα να εξακολουθούν να αρέσουν στο φανατικό τους κοινό. Οι άξονες της σειράς ήταν ξεκάθαροι,sex,σχέσεις και αγωνία για την έκβασή τους,ε αυτό το είχε η ταινία, που στο φινάλε έδωσε και στο λαό το happy(-end) του.Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη και αν επιτρέπεται.
έθιξε πάλι μερικά πολύ σημαντικά θέματα. και ας ήμαστε σοβαροί να τα αναγνωρίσουμε.
1. ο φόβος του άντρα πριν την τελετή (όσοι λένε ότι δεν έχουν είναι πολύ κότες για να το παραδεχθούν, και προσωπικά το θεωρώ λίγο φυσιολογικό αλλά όχι να φτάσει στο σημείο να μην πάει στην τελετή),
2. το πόσο η τελετή του γάμου από τελετή ένωσης δυο ανθρώπων που αγαπιούνται μπροστά στο Θεό έχει γίνει κοινωνική εκδήλωση (λάθος για εμένα)
3. πως ξεπερνάς έναν χωρισμό (american style, η κοπέλα που παίζει έχει κερδίσει σε ένα διαγωνισμό τύπου reality, αλλά ήταν πολύ σωστή στο ρόλο της), άσε που πέρασε μια θετική άποψη για τους αφροαμερικάνους που δεν υπήρχε ουσιαστικά στο sex and the city (και γι' αυτό είχε χαρακτηριστεί ως άσπρη και εβραική), επίσης έδειξε πόσο σημαντικές είναι που και που οι αλλαγές,
4. Η φοβία των εγκύων (ο ρόλος της Σάρλοτ σ' αυτό το σημείο ήταν εκπληκτικός και για εμένα ήταν πολύ σημαντικός), γενικά η Σάρλοτ είχε περάσει πολλά παλιά οπότε άξιζε να χαίρεται πλέον μια καλή ζωή,
5. η απάτη και ιδίως (κάτι συχνό πλέον σε όλο τον κόσμο) σαν λάθος στιγμή. Ο τυπάκος δεν σταμάτησε να αγαπά την Μιράντα, έκανε ένα σημαντικό λάθος στο οποίο έφταιγε όμως κ αυτή. Πάντα σε ένα ζευγάρι όταν γίνεται λάθος φταίνε και οι δυο. Η συγχώρεση που είναι λυτρωτική (και πούλησαν και ως σωστοί έμποροι αμερικάνοι την ανάγκη για ψυχολόγο!!)
6. έκαναν την ομαλή μετάβαση στη νέα γενιά της αμερική και κυρίως της ΝΥ
7. η φιλία σε όλο της το μεγαλίο ακόμη και μετά από μαλώματα,
8. το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η Σαμάνθα αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι ακόμη κ αν δεν μου αρέσει περιγράφει μια κατάσταση στην αμερική κυρίως, τόσο δυναμικές γυναίκες (ίσως δεν το περιγράφω σωστά εδώ οπότε διορθώστε με) που δεν μπορούν να σταματήσουν να είναι δυναμικές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να είναι μόνες.
γενικά είμαι φαν της σειράς (φαίνεται!!) γιατί αν και διαφωνώ με την προσήλωση στο sex δεν μπορώ να παραδεχθώ ότι είναι αρκετά ειλικρινής και έθιγε πάντα κοινωνικά θέματα με ευγένεια και ειλικρίνια. αλλά αυτά μπορούμε να τα πούμε άλλη φορά.
πολλά έγραψα
φιλιά πολλά
καλό φθινόπωρο !!!!
η πιο όμορφη εποχή του χρόνου!!!!