Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

About Schmidt (2002)


Η cinematia επιστρέφει για να μιλήσει για μια ακόμη ταινία. Η ταινία όμως αυτή δεν είναι ένα ακόμη blockbuster αλλά έχει τον Jack Nicholson σε ρόλο έκπληξη ως κύριο Schmidt.
Γράφω γι’αυτή την ταινία γιατί είναι μια από τις ταινίες που «αγάπησα» επειδή την ξαναείδα. Μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι μεγαλώνουμε…και αλλάζουμε. Αλλάζουν τα «γούστα», οι απόψεις μας, τα ερεθίσματα ποικίλουν και κάτι που στο παρελθόν μας άφηνε ασυγκίνητους τώρα μας καθηλώνει.
Ο κ. Warren Schmidt, ένα παντρεμένος εξηντάρης προβληματίζεται για το μέλλον του ως φρέσκος συνταξιούχος. Χρόνια στη δουλειά και στη ρουτίνα δεν μπορεί να σχεδιάσει το επόμενό του βήμα. Ο ξαφνικός θάνατος της γυναίκας του φέρνει μια ακόμη ανατροπή στην καθημερινότητά του. Η μοναχοκόρη του ζει μακριά και είναι απασχολημένη με τον γάμο της τον οποίο ο πατέρας της δεν εγκρίνει.
Αδιέξοδα παντού και μοναξιά αφηγείται με ένα ασυνήθιστο τρόπο ο δικός μας Alexander Payne. Πως μπορεί να διαχειριστεί κάποιος το χρόνο του όταν έχει ξεμπερδέψει από δουλειά και σύζυγο αλλά έχει αφιερώσει και το μεγαλύτερο κομμάτι σ’αυτούς; Πως ξεπερνιέται η μοναξιά και πως γεμίζει ο χρόνος, πως βγαίνεις απ'το τέλμα; Μια νοσταλγική ματιά στο παρελθόν, μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποτρέψει το μέλλον της κόρης του και στο τέλος; Στο τέλος έρχεται η λύτρωση μέσα από κάτι μικρό, φαινομενικά ασήμαντο αλλά τόσο τρυφερό.

7 σχόλια:

dr.Seeng είπε...

Καλώς ήρθες και πάλι :)
Συμφωνώ απόλυτα με τον πρόλογό σου. Παλιότερα με συγκινούσαν π.χ. μόνο αστυνομικές ταινίες και τώρα έχω το "προνόμιο θα το χαρακτηρίσω" να μπορώ να απολαμβάνω ταινίες σαν αυτή που παρουσιάζεις σήμερα. Τη συγκεκριμένη δεν την έχω δει, αλλά θα το κάνω. Είδα όμως μια παραπλήσια με τον ίδιο ηθοποιό και τον Μόργκαν Φρίμαν. Το "Bucket list". Εξαιρετική ταινία!!!

Cinematia είπε...

Καλημέρα!Ώστε το είδες το "Bucket List" ε?Και εγώ ήθελα αλλά δεν είχα κανένα για να πάω cinema για τη συγκεκριμένη(μπουχου).Και άλλοι μου είπαν ότι είναι ωραία ταινία οπότε θα περιμένω το DVD!

Ερατώ είπε...

Πολύ ωραία ταινία το "Σχετικά με τον Σμιτ".
Ο Νίκολσον όπως πάντα χαρισματικός και το θέμα της ταινίας πολύ ανθρώπινο.
Θα πρότεινα και το "Καλύτερα δεν γίνεται" πάλι με τον Νίκολσον και πάλι με μια "τρυφερή" ματιά στην ανθρώπινη ζωή και τις ανθρώπινες αδυναμίες.

Cinematia είπε...

για ερατώ

Βεβαίως και το "Καλύτερα δεν γίνεται"!

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα τυχαία από την ιστοσελίδα σου και διάβασα την κριτική για το About Schmidt. Πολύ ωραία πράγματι η ταινία, αλλά μπράβο για το κείμενο σου! Με λίγα λόγια φωτογραφίζεις όσο χρειάζεται ολόκληρο το έργο και για τον υποψήφιο θεατή αλλά και για όσους είδαν το φιλμ και το απόλαυσαν. Keep writing!

An Old Timer Cinema Fan

Cinematia είπε...

to ανώνυμος

Σ'ευχαριστώ!Δε γράφω πολύ συχνά αλλά προσπαθώ να "καταγράφω" τις περισσότερες ταινίες απο όσες βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

情色,成人,A片,自拍,A片,ut聊天室,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風