Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2005

Where Eskimos Live.

“Δες την!” μου είπε ένας φίλος δίνοντας μου το DVD. Ομολογώ ότι δεν την είχα ούτε καν ακουστά αυτή την ταινία! Επειδή βαριόμουν ν’ανοίξω το imdb να βρω κανένα review είπα να ρίξω μια ματιά στο ίδιο το DVD «τρέχοντας» τα κεφάλαια. Είδα μια συμπαθητική αρχή αλλά στα επόμενα κεφάλαια, πολύ uniform, όπλα και εκρήξεις. Ωχ λέω, όχι action movie απόψε και διάλεξα μια άλλη ταινία! Ο φίλος μου επέμεινε, "δες την, θα σου αρέσει, τα φαινόμενα απατούν". "Εντάξει" είπα και ξαναπήρα θέση για την ίδια ταινία. Τελικά έμεινα άφωνη.
Η ταινία έχει τον πόλεμο της Βοσνίας ως background για να διηγηθεί στην ουσία τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ένα ντόπιο ορφανό αγοράκι και έναν «μαϊμού» απεσταλμένο της UNICEF. Ο τελευταίος έχει αποστολή να βρεί ένα νεαρό αγοράκι και να το μεταφέρει στην πατρίδα του. Ο λόγος μας είναι άγνωστος για το μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας και αυτό είναι ένα ακόμη δυνατό χαρτί στην ιστορία.
Πολλή ευαίσθητη και καθόλου κουραστική απεδείχθη αυτή η ταινία με τον τόσο πρωτότυπο τίτλο. Aπό τις ταινίες που βλέπεις και λές ας είχει λίγο ακόμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hey was just rolling thru wanted to let ya know ya got a cool blog here Nice Job.