Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

The timetraveler's wife / Η γυναίκα του ταξιδευτή (2009)Σίγουρα η σύζυγος αυτή δεν είναι όπως οι άλλες!"Η γυναίκα του ταξιδευτή" όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας θα ήταν μια απλά υπόθεση αλλά επι λέξη εδώ μιλάμε για την γυναίκα του "χρονο-ταξιδευτή".


Ο τελευταίος ακούει στο όνομα Χενρι και είναι απροσδιόριστης ηλικίας αφού μπορεί σε δευτερόλεπτα να φεύγει απο το παρόν και να πηγαίνει πότε στο μέλλον (επιστρέφοντας μεγαλύτερος) και πότε στο παρεθλόν (έρχεται πίσω νεότερος). Μεταξύ των χρονο-ταξιδιών του βρίσκεται με διάφορους ανθρώπους ανάμεσά τους αγαπημένα του πρόσωπα, κάποια απο τα οποία έχουν πεθάνει. Κάπου εκεί, σε ένα ταξίδι του στο παρόν, συναντά την γυναίκα της ζωής του. Η Κλερ είναι αυτή που τον αναγνωρίζει ως τον άνδρα που περίμενε μια ζωή. Τα λόγια της δεν είναι ψεύτικα, αφου ο Χένρι την είχε επισκεφτεί σε μικρότερη ηλικία και εκείνη απο μικρό κοριτσάκι είχε εντυπωσιαστεί απο τον παράξενο ταξιδιώτη...Οι δυο τους, βρίσκονται στο παρόν και είναι σχεδόν συνομίλικοι. Ερωτεύονατι παράφορα αλλά για το μέλλον κανείς δεν ξέρει, ή μάλλον κάποιος ξέρει;;; Ο Χένρι συνεχίζει και ταξιδεύει στο μέλλον βλέπει ευχάριστα μα και δυσάρεστα γεγονότα. Η Κλερ τον αγαπάει και θέλει να είναι μαζί του για πάντα. Αλλά πόσο εύκολη υποθεση είναι αυτή, και πώς μεταφράζεται το "πάντα" για ένα τέτοιο ζευγάρι;


Η ταινία διαφημίστηκε ως ένα πολύ δυνατό romantic movie. Δε θα συμφωνήσω και τόσο πολύ αν και η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική, τα ταξίδια στον χρόνο είναι συγκινητικά και η μοίρα των πρωταγωνιστών αγγίζει ευαίσθητες χορδές! Δεν είναι όμως και τόσο δυνατό το στόρυ και θα λεγα πως αυτά τα μπρος-πίσω ταξίδια κουράζουνσυν συν το γεγονός πως παίρνει χρόνο για να μπεις στο κλίμα της ταινίας. Βλέπεται όμως "ευχάριστα".


του Ρόμπερτ Σβέντκε
με τους Ρέιτσελ Μακάνταμς και Έρικ Μπάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: