Τρίτη, Μαρτίου 30, 2010

Στο Βάθος Κήπος


Κάποιες αναποδιές συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Στην περίπτωση όμως της ταινίας του Κλεάνθη Δανόπουλου στο σπίτι του πρωταγωνιστή συμβαίνει κάτι παραπάνω απο απλή αναποδιά!


Ο βασικός ήρωας της ιστορίας, ένας άνδρας της διπλανής πόρτας, ζει και εργάζεται στην Αθήνα όταν ο έρωτας τον κεραυνοβολεί και περνά τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του. Όνειρό τους; Να βρουν το τέλειο γι αυτούς σπίτι και να στεγάσουν εκεί τον έρωτά τους και την οικογένειά τους. Ο οικογενειακός προγραμματισμός όμως δεν έρχεται όπως τον υπολογίζεις και ο Φαίδωνας ακούει μια "συνταγή" επιτυχίας που είναι...να φυτέψει στον πίσω κήπο του σπιτιού του ένα Φοίνικα, και τότε να δεις παιδιά! Τη μυστική αυτή συνταγή δεν μπορεί να τη μοιραστεί με κανένα γιατί αλλιώς δεν θα πιάσει το "κόλπο"...Οι εργασίες στον κήπο αρχίζουν αλλά διακόπτονται όταν στον κήπο του βρίσκεται να λιάζεται ένα πτώμα. Ποιός είναι ο νεκρός νεαρός; Απο που έπεσε; Ο Φαίδωνας βρίσκεται μπλεγμένος σε διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις, έχοντας να παλέψει και το θέμα με την αστυνομία, το μυστήριο του άνδρα αλλά και το δικό του μυστικό που υποτίθεται θα φέρει καρπό κοιλίας στη σύζυγό του. Η Αναστασία απορεί για την αλλαγή συμπεριφοράς του άνδρα της και εκείνος "τρέχει" να προλάβει τις περισσότερες καταστάσεις. Το ένα φέρνει το άλλο και τα μπεξίματα δεν φαίνονται να σταματουν.
Μια ευχάριστη κωμωδία, με αρκετές πινελιές μαύρου χιουμορ. Μπορείς να μπλέξεις απο τη μια στιγμή στην άλλη και οι Έλληνες το ξέρουν αυτό καλύτερα απο τον κάθε ένα. Το σασπένς διατηρείται ευχάριστα καθώς πορεύεται μαζί με καλοδουλεμένες ατάκες. Το σενάριο είναι έξυπνο και η επιλογή των ηθοποιών καλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: