Κυριακή, Μαΐου 20, 2007

Κάτι Κάννες ετών 60!!!

Οι Κάννες έχουν φέτος έναν ακόμη λόγο για παραπάνω λάμψη και χαμόγελα: τα 60 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών είναι γεγονός!
Όπως κάθε Μάιο τα τελευταία εξήντα χρόνια,έτσι και φέτος για δώδεκα ολόκληρες μέρες οι Κάννες συγκεντρώνουν την προσοχή των ΜΜΕ και των σινεφιλ. Ηθοποιοί,σκηνοθέτες,celebrities,άνθρωποι του θεάματος αλλά και οι οπαδοί τους, δίνουν το δικό τους παρόν τέτοια εποχή,χρόνια τώρα, σ'αυτό το θέρετρο.
Η φετινή επέτειος με τις εκδηλώσεις και τα parties της προσέλκησε τα πιο συζητημένα ονόματα του χώρου.O φωτογράφος Alex Majoli επιμελήθηκε την επίσημη (πτωτότυπη) αφίσα του Φεστιβάλ, όπου ποζάρουν πηδώντας απο πάνω προς τα κάτω: ο σκηνοθέτης Souleymane Cisse, απο κάτω αριστερά η Penelope Cruz, ο σκηνοθέτης Wong Kar Wai, η Juliette Binoche, η Jane Campion, και ο Gerard Depardieu. Μπροστά απο αριστερά διακρίνεται ο Bruce Willis με μια γκριμάτσα όλο μυστήριο, ο Samuel L. Jackson και ο σκηνοθέτης Pedro Almodovar.Όλοι τους διαφορετικοί μα όλοι τους στην υπηρεσία του θεάματος, μεταφέρουν την εορταστική ατμόσφαιρα της επέτειου και μια αισιοδοξία για το μέλλον του φεστιβάλ.
Στις 16 Μαΐου και με πρόεδρο τον Stephen Frears έγινε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ το οποίο θα ρήξει την αυλαία του στις 27 Μαΐου. Η ταινία του Moore "Sicko" έκανε πρεμιέρα χθες. Σκληρός κριτής της Αμερικανικής κυβέρνησης, ο Moore αυτή τη φορά τα βάζει με το Αμερικάνικο σύστημα υγείας. Αυτή του όμως η "ματιά" αντιμετωπίζει φέτος το ενδεχόμενο να βρεθεί στα δικαστήρια.

3 σχόλια:

igkros είπε...

Αυτή τη φορά μάλλον την πάτησε ο Μουρ αλλά δεν πειράζει.Περιμένουμε την ταινία με ενδιαφέρον. Από οτι διάβασα πάντως μέχρι στιγμής μια βοιγραφία των Joy division και μια ρουμάνικη που μας πάει στην εποχή Τσαουσέσκου έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. Ο Φριάρς παντως, η Σαρα Πολει και ο Ορχάν παμουκ αποτελούν σαν κριτική επιτροπή εγγύηση για μια καλή εκπληξη

Cinematia είπε...

toalps

Για να δούμε...αναμένουμε με αγωνία.Καλή βδομάδα!

antigonos είπε...

sas fanikan ok ta apotelesmata,telika? haha, unpredictable:)