Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2005

Unfaithful (Η Άπιστη)


Σήμερα φυσούσε τόσο πολύ που μετα βίας έμεινε το καπέλο μου στη θέση του. Βλέποντας φύλλα και σακούλες να γίνονται ένα καθώς στροβιλίζονταν ψηλά, η μνήμη μου ανακάλεσε μια σκηνή από την ταινία Unfaithful. Μια σκηνή καθοριστική για την πλοκή της ταινίας.
Για όσους δεν είδαν την ταινία αναφέρομαι στην σκηνή κάπου στην αρχή της ιστορίας. Ένας δυνατός άνεμος κοντεύει να ξεριζώσει το Σόχο της Νέας Υόρκης. Μέσα σε αυτόν τον πανικό η πρωταγωνίστρια (μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά) έχει βγει για ψώνια και δυστυχώς καταλήγει έρμαιο του ανέμου! Εκεί που προσπαθεί να σταθεί όρθια, καθώς φυσάει με δύναμη ο άνεμος, εμφανίζεται η πέτρα του σκανδάλου, ο γοητευτικός Γάλλος έμπορος βιβλίων. Ο νεαρός, φορτωμένος με βιβλία, εκείνη με ψώνια, χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν αδέξια ο ένας πάνω στον άλλο. Αφού επικρατήσει για λίγο εκνευρισμός και από τις δυο πλευρές, στη συνέχεια ο νεαρός την προσκαλεί στο διαμέρισμά του για να περιποιηθεί τις πληγές της. Αν και δεν γίνεται τίποτα μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης, αυτή είναι η αρχή της παράνομης σχέσης τους.
Ο άνεμος εδώ είναι ο καταλύτης της ιστορίας. Είναι μια ανίκητη (υπερ) δύναμη η οποία παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της και όταν κοπάσει σχεδόν τίποτα δεν είναι στην θέση του. Εύκολα στην ιστορία μας, παρομοιάζεται με το πάθος (ποιος μπορεί να αντισταθεί;) που ξυπνά μέσα στη γυναίκα μετά από 13 χρόνια γάμου. Το παράνομο όμως πάθος που γεννιέται μεταξύ τους θα έχει καταστροφικές συνέπειες όμοιες με αυτές που αφήνει το πέρασμα του ανέμου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hi people
I do not know what to give for Christmas of the to friends, advise something ....

Ανώνυμος είπε...

Hello. Good day
Who listens to what music?
I Love songs Justin Timberlake and Paris Hilton

Ανώνυμος είπε...

Greetings!...
- cinematia.blogspot.com i
07 car civic honda
buy used car
car undefined used
used car bergen
used car oakland
used car greensboro
used car raleigh
used car killeen
used car vallejo
used car tacoma