Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2005

Η Nicole και οι άλλοι

Με αφορμή την ταινία Bewitched, που διαφημίζεται σε όλα τα κανάλια σχεδόν σε κάθε διαφημιστικό διάλειμμα, λέω να ρίξω μια ματιά στην πρώην κ. Cruise, νυν κ.Kidman!

Ημερ. Γέννησης : 20 Ιουνίου 1967.
Τόπος: Honolulu της Hawaii, USA.
Γονείς: Anthony(βιοχημικός-κλινικός ψυχολόγος) & Janelle, Aυστραλοί.
Υπηκοότητα: Αμερικάνική & Αυστραλέζικη

Όταν η Nicole είδε το τρίτο καλοκαίρι της ζωής της η οικογένεια της μετακόμισε στην Αυστραλία. Η μικρή κοκκινομάλλα Kidman ήταν ένα πολύ χαρισματικό παιδί, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα (μαθήματα μπαλέτου & υποκριτικής, συμμετοχή σε σχολικές παραστάσεις κτλπ). Στην εφηβεία της, ψιλή και λεπτή, αντιμετώπισε τον «σνομπισμό» των συνομηλίκων της, κλείστηκε στον εαυτό της αλλά βρήκε διέξοδο στο θέατρο(Philip Street Theatre).
Η πρώτη της επιτυχία ήρθε το 1983 όταν εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό Bush Christmas. Η Kidman συνέχισε να μορφώνεται στο Australian Theatre For Young People in Sydney και στο St Martins Youth Theatre in Melbourne. Από γύρισμα σε γύρισμα αποκτά περισσότερη άνεση μπροστά στο φακό.
Το 1985 η Nicole παίζει στο Wills and Burke και το 1986 στη μίνι σειρά Vietnam του Terry Hayes, με μεγάλη επιτυχία. Το Australian Film Institute Award ήρθε το 1989 με τον ρόλο της στο Dead Calm. Και ξαφνικά ήρθε ο έρωτας: στη ζωή της ηθοποιού μπήκε ο Tom Cruise. Γνωρίστηκαν το 1990, στα γυρίσματα της ταινίας Days Of Thunder. Παντρεύτηκαν τον Δεκέμβρη του 1990 και υιοθετήσει δύο παιδιά.
Ακολούθησαν οι ταινίες Malice και My Life. Η χρυσή σφαίρα δεν άρχισε να ρθεί με το To Die For. Το 1995 η Nicole "στόλισε" το Batman Forever και το 1997 έπαιξε στην πρώτη περιπέτεια της καριέρας της το Peacemaker.
Το βιογραφικό της εμπλουτίστηκε με την συνεργασία της με τον Kubrick. Πρωταγωνίστρια στο Eyes Wide Shut (1999) έμελλε να γράψει ιστορία, καθώς ήταν το κύκνειο άσμα του σκηνοθέτη. Το 2001 παύει να είναι κυρία Cruise και το διαζύγιό τους απασχολεί τα media. Ο χωρισμός όμως της πάει πολύ, η μια επιτυχία έρχεται μετά την άλλη. Η ξανθιά πλέον Kidman έχει τον πρώτο ρόλο στο The Others και κερδίζει υποψηφιότητα για Oscar Α' Γυναικείου για το Moulin Rouge, ταινία σταθμός στην καριέρα της. Το πολυπόθητο όμως αγαλματάκι έρχεται με το ρόλο της Βιρτζίνια Γουλφ στο The Hours το 2002 (καθώς και το BAFTA). Η επιλογή της να παίξει το 2003 στο Dogville του L.V Trier ήταν καθοριστική. Το remake της ταινίας The Stepford Wives το 2004 δεν πρόσφερε και πολλά στην καριέρα της αλλά το Cold Mountain και το Birth την επαναφέρουν στα ίσα της. Ακολουθούν οι πιο πρόσφατες ταινίες The translator και το Bewitched (remake Αμερικάνικου σίριαλ).
Εν έτη 2005 η Nicole δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις λοιπές star του Hollywood! Συνεχίζει την πορεία της στο χώρο του κινηματογράφου κι ανεβαίνει, κι ανεβαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: